UMTS Zendmast

GSM/UMTS-zendmast

Na de acties van KindveiligKernhem is, met steun van vrijwel de gehele wijk, de zendmast naast de basisscholen verplaatst naar de Lunterse weg. Voor de gehele wijk betekent dit, dat de zendmast meer dan 350 meter is verwijderd. KindveiligKernhem had bij voorkeur een oplossing gezien en geen verplaatsing van het probleem. Echter, gezien de huidige maatschappij acht KindveiligKernhem het een acceptabele oplossing, omdat de zendmast is verwijderd bij de scholen.

Inspanningen van onder andere KindveiligKernhem hebben ertoe geleid, dat gemeente Ede heeft bepaald dat zendmasten bij voorkeur niet meer bij scholen worden geplaatst. KindveiligKernhem houdt uiteraard in de gaten of er nog nieuwe zendmasten in of bij de wijk worden geplaatst.

 

 

Onze documentatie

- geschiedenis van de zendmast in Kernhem

- verslag informatieavond 6 december 2006

- bezwaarschrift aan de gemeente

- brief aan informateur van BAWA

- nieuwsbrief maart 2007 (.doc)

- reacties van bewoners over de alternatieve locatie van de zendmast

- nieuwsbrief mei 2007

- nieuwsbrief augustus 2007

 

Laatste nieuws omtrent indiening bezwaar

Seuitnodiging informatieavondptember 2007

Zendmasten Informatieavond 11 september

11 September organiseren gemeente Ede en Kindveiligkernhem een informatie-avond over zendmasten, straling en gezondheid.

Dit mede op verzoek van vele bewoners van Kernhem, maar ook andere delen van Ede, zoals de Rietkampen, Bennekom, Lunteren, Kleefse Hoek enzovoort. Zij hebben ook te maken met nieuwe zendmasten in hun wijk.

Het is moeilijk om als “gewone” burger erachter te komen hoe het zit met de effecten van straling op onze gezondheid. Straling zie je niet, maar het is er wel.

Wij hebben overheidsinstanties, beleidsmakers en andere deskundigen uitgenodigd om dit aan ons uit te leggen.

Augustus 2007
Na de zomer plaatsen de providers de zendmast bij de Lunterse weg. Deze staat meer dan 400 meter van de wijk en de scholen. Dit dankzij iedereen die een handtekening heeft gezet tegen plaatsing naast de scholen.
Toch zijn wij er nog niet. Providers hebben al uitgesproken om op twee locaties zendmasten te willen plaatsen in de wijk.
Wilt u hierover meer lezen, bekijk dan de nieuwsbrief van augustus.

mei 2007
De gemeente Ede heeft aan Kindveiligkernhem toch nog een tweede alternatief gedaan voor de locatie van de zendmast.

maart 2007
De gemeente Ede heeft een voorstel voor een alternatieve locatie voor de zendmast in Kernhem. Donderdag 5 april gaan wij met wethouder Van de Pol hierover in gesprek.

9 januari 2007
Op 9 januari 2007 zijn 957 handtekeningen samen met het bezwaarschrift aan de gemeente overhandigd, in aanwezigheid van de pers.

6 januari 2007
Het bezwaarschrift is op tijd ingediend bij de gemeente. De officiele overhandiging van de handtekeningen aan de wethouders vind binnenkort plaats.

30 december 2006
Afgelopen weken zijn in de wijk Kernhem de handtekeningen i.v.m. bezwaar tegen de plek van de zendmast opgehaald. Deze worden binnenkort aan de gemeente aangeboden.

 

Relevante links

b

stralingsonderzoek bij u thuis lees hier meer...

 

 

Stop UMTS: organisatie die zich bezig houdt met gezondheidsaspecten van zendmasten

 

 

       
© Parof-art